Juni 1987, bruiloft Bea en Paul Heffels
BOV brengt een hulde in parodie aan het bruidspaar. Met een verteller en muzikale nummertjes over de hoofdpersonen. Paul, normaal verteller in vergelijkbare optredens, is vervangen door Frans-Bert.
Muzikanten van dienst Johnny Guitar Dullens en Franky goes to Zöstere.

Een week voor Vastelaovend 1992
CV de Pierewieters (nu CV de Bessemebčnjers) vraagt Paul en Frank als respectievelijk Prins Bernhard en zijn troubadour. Ze verzorgen een afwisseling van een interview en muzikale begeleiding op de sleuteloverdracht: locale politiek, actualiteit, types.

Januari 1994
Bij gebrek aan inspiratie bij BOV, komt de deelname aan de Borse revuuj van 1994 even op losse schroeven te staan. Tot dan toe wisten we nog elk jaar wel 'iets' te bedenken, maar nu?!
Het jeukt Frank, John en Paul om me te doen; "Wat als we eens zo iets deden als op de bruiloft bij Paul of in 1992?"

Zie daar,
de formule voor Trio Ôngeplök(= midden in de unplugged rage, nog niet rijp, nog niet geplukt door managers) is geboren.
Door vorst Wil nog aangekondigd als het BOV-trio, volgt een optreden van ruim een half uur. Thema is de route van het Bessemverbrenne, de jaarlijkse afsluiting van de Borse Vastelaovend. Onderweg passeren we het kasteel/gemeentehuis, de locale drigist, chinees, bekende situaties en mensen, pastoor, etc. Stof genoeg voor liedjes, imitaties en sketches.
De opbouw van het legendarische eerste optreden is nog wat primitief. John en Frank - gehuld in spijkerbroek met daarop afgedankte oberhemden, rode obergiletjes en rode nog-de-djukes van een speelautomatenhal - geposeerd op een barkruk in een hoekje van de buhne. Midden op de buhne een stellage met daaroverheen een rood gordijn. Daar verdwijnt Paul - in spijkerbroek, wit t-shirt, lullig prinsessteekje op en ook afgedankt giletje aan,
met routekaart van Born in de hand - onrustig achter, om stees na de liedjes als verteller of in een steeds andere creatie weer op te duiken. Nadrukkelijk niet zingend. Het optreden blijkt een succes, de formule slaat aan.
Een tijd gebeurd er niets. Een enkele keer treden we op,zoals tijdens een weekend van de Bornse recreantenvolleybalclub de Kuiters (met broer van John) tijdens hun verblijf in een hotel in Berg en Terblijt.
Via de connecties van Frank belanden we in ons '2e carnavalsseizoen' buiten Born bij de Zonnebloem afdeling Dieteren/Susteren en op de feestavond van de voetbalclub van Susteren. Dat vraagt om een aangepast programma, met liedjes over o.a. Catherine Keyl, voetbal en Susteren.

Oktober 1995
In de Trompetter lezen we dat een aankondiging voor de voorspeelmiddag "Sjtel dich ens veur!" van de BCL, die gehouden wordt in Lindenheuvel. "Zullen we eens..? We zullen!"
En zie: als opening van een lange middag krijgen we respectievelijk de handen op elkaar, een aantal optredens en een juryrapport met tips.
De tips van de jury:
- Niet verdwijnen in de coulissen; blijf staan met attributen onder handbereik
- Waarom zingt de verteller niet mee, zodat het een echt trio is en niet twee blokken
- Nummers korter, meer afwisseling, minder tekst


Omdat de jury verder positief is gaan we door en belangrijker we trekken ons iets aan van de tips. Het balletje gaat rollen.. Via optredens volgen optredens, mond op mond-reclame spreidt onze gigs over de hele provincie, van Eijsden tot Mook. Vanaf nu vergroten we onze geografische kennis van Limburg met metropolen als Wahlwiller, Asenray, Koningslust, Abdissenbosch, Steijl etc. Vastelaoveszittingen, vrouwenbondsfeesten, sponsoravonden, gouden bruiloften, mansluuj & vrouwluujzittingen, zonnebloemvakantieweken, etc. etc. Niets is meer veilig. Lerend van de flops in te grote feesttenten of te late optredens in te rumoerige programma's; kickend van huilend gelach in buutefinales of bij daverende zalen.
Voorspellingen van collega-artiesten dat er een jaar of 6 nodig is om je naam te vestigen, komen uit. De krant weet ons te vinden, LVKA en L1 ook, net als onze gemeenteraad en de Narrenuniversiteit. Nu na ruim 15 jaar hebben we nog steeds veel plezier aan onze, soms wat uit de hand gelopen hobby.